Sticka tumme på vantar

Jag håller själv på att sticka vantar på min textilslöjd. Men tyvärr vet jag inte hur jag ska se hur många varv jag har stickat. Tumme: Sätt tillbaka tumkilens 19 m på strumpstickor. Fäst alla trådar på baksidan med en ryanål. Hittade din sida när jag försöker lära mig sticka vantar.

Sticka tumme på vantar

På vante nummer två markeras för tummen. Hur man stickar in en tråd för att göra t ex tumme. Att sticka in en tråd på det här sättet kommer väl till pass i. När man börjar sticka vantar kan det vara svårt att sluta.

Vilket är rätt bra med tanke på att vantar måste vara det plagg som man lättast tappar bort. Säg till om du vill ha en beskrivning på hoptagningarna och inte ta ihop på känn. Häger och vänster vante stickas lika om.

Sticka tumme på vantar

Sticka vantar: Plocka upp och sticka tummen. För sedan över maskorna på 4 stickor.

Här kommer ett tekniktips från Fröken Textil om hur man stickar tumme! Jag ville prova på att sticka med fler färger än en. Dessa vantar har inte en kil som vissa vantar har, utan en enklare variant utav en tumme. Det här är en grundskiss på hur du kan sticka vantar på två stickor. Använd gärna detta mönster som grund för att göra ett eget mer detaljerat mönster till.

Vanten känns riktigt skön så jag vill sticka en till. På första varvet plockar du även upp två maskor på var sida. Fortsätt nu att sticka på de maskor. Ja det här är verkligen bra vantar att sticka om man. Förstår inte vilket man går efter om man stickar utan tumme. Det konstiga är att trots att jag klätt vantar på barnhänder i många år på dagis. Vantar stickade på två stickor. Under tiden jag fäster dem så tänker jag på nästa vante ur Vantboken jag vill sticka.

Sticka tumme på vantar

Vanten passar en damhand vars handflata (utan tumme ). För vänster vante: St slätstickning på sticka 1, 2 och 3. Här bjuder mönsterdesignern Maja Karlsson på Brillbeevantarna: ett gratis stickmönster som visar steg för steg hur du stickar. Här hittar du Strikk studios stickmönster på vantar sockor och handledsvärmare. Fler beskrivningar på sockor och vantar. En annan lätt och snabb stickning jag orkat sticka på senaste tiden är de här vantarna. Lägg på st 8 upp 24 m med garn B. Lee har utarbetat ett nytt och eget stickmönster för ett par vantar.

Inspirationen står att finna i snickarglädjen på Strömsös veranda. Jag är ganska trött på att sticka vantar. Men alla vill ha copyright på sina mönster och då hittar sina egna knep till en tumme. Boken innehåller 15 mönster som appliceras på vantar.